Pidu sinus eneses

Sügis-talvine moekollektsioon “Jacinto” on esitletud ning see paneb punkti ühele ning samal ajal ka alguse uuele kollektsioonile. Minu jaoks on väga oluline end laadida kunstiga ning ammutada uusi kogemusi, on see ju suur osa minu inspiratsioosiallikast kollektsioonide loomisel. Sel nädalal leidsin taas võimaluse külastada KUMU, olin sellest puudust tundnud. Mul oli rõõm külastada, lisaks imelistele Eesti kunstnike töödele, hetkel KUMU-s olevat näitust “Pidu sinus eneses”. Tegu on Art deco moenäitusega, mis pärineb Aleksandr Vassiljevi kogust. Näitus oli tõeline üllataja, mille terviklik atmosfäär oli 20ndatest ning saali ehtisid kaunid kleidid oma pidulikkuses ja elegantsis. Kuna ka minu eelmine kevad-suvi kollektsioon “Flowing Mirage” oli eeskätt inspireeritud 20ndatest ning Art deco ajastust, siis nautisin näitus väga. Art Deco on ajastu, mille õitseng sai alguse Prantsusmaalt 1920-ndatel, pärast I Maailmasõda. See ajastu on läinud ajalukku naiste vabaliikumise, õitsva majanduse ja olulise tehnoloogia arenguga, mis kõik rajasid teed uuele eluviisile- modernsele, luksuslikule ja vaba aega väärtustavale. Muudatused, mis toimuvad ühiskonnas, jõuavad ka moodi ning Art Deco mõjutas naiste rõivastust oluliselt- näiteks loobuti korsettidest, kleidid muutusid lühemaks ning avaramaks. Mulle näib, et naised tundsid, et murravad vabaks piirangutest ja reeglitest, luues uue ajastu, mis tähistas rõõmu, tantsu, ilu. Näituse nimi “Pidu sinus eneses” annab hästi seda sõnumit edasi. Jagan näituselt kollaaži ning soovitan soojalt kõigil kasutada võimalust ja näitust külastada. Näitus on avatud 18. jaanuarini.

IMG_1138-0.JPG

IMG_0996.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s